مقاله تحقیقاتی آفت سن گندم

مقاله تحقیقاتی آفت سن گندم مقاله تحقیقاتی آفت سن گندم

دسته : کشاورزی و زراعت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 39 KB

تعداد صفحات : 60

بازدیدها : 153

برچسبها : تحقیق سن گندم آفت

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی در خصوص آفت سن گندم - شامل دو تحقیق

دو مقاله تحقیقاتی در خصوص آفت سن گندم

مقدمه

گندم گیاهی است که بیش از سایر گیاهان زراعی در جهان کشت می شود. در دنیای امروز گندم نه تنها یک ماده غذایی اساسی و مهم است، بلکه از لحاظ سیاسی نیز از اهمیتی همپایه نفت برخوردار است. با توجه به رشد روزافزون جمعیت، نیاز به افزایش تولیدگندم وفرآورده های آن روز به روز بیشتر احساس می شود. از آنجایی که افزایش تولید از طریق افزایش سطح زیر کشت به دلیل محدود بودن اراضی قابل کشت مقدور نیست، بنابراین بالا بردن میزان تولید در واحد سطح با رعایت اصول صحیح تکنیکی بهزراعی استفاده از ارقام پرمحصول و کاهش میزان خسارت ناشی از حمله آفات و بیماری ها امکان پذیر است.

در ایران به دلیل وجود شرایط آب و هوایی متنوع و کشت گسترده گندم، عوامل متعدد خسارت زا همه ساله این محصول را مورد حمله قرار داده و باعث خسارت فراوان از طریق کاهش میزان محصول و یا پایین آوردن ارزش غذایی آن می شوند. یکی از آن عوامل خسارت زا، سن گندم است و یکی از آفات درجه یک گندم به شمار می رود. سن گندم از برگ، ساقه و دانه های گندم، جو و غلات وحشی تغذیه می نماید. این حشره فقط سه ماه از سال در مزارع گندم فعالیت دارد و مدت 9 ماه از سال را در اماکن زمستانه به صورت استراحت به سر می برد. سن گندم از راسته ناجوربالان (Hemiptera) و از خانواده Scutelleridae می باشد و نام علمی آن Eurygaster integriceps است.

زیست شناسی سن گندم

طول حشره کامل 13-8 میلیمتر و عرض آن 8-5 میلیمتر است. علت اصلی تغییرات در اندازه حشره کامل شیوه زندگی آفت است. بدین مفهوم که بر اساس بررسی ها و مشاهدات در سراسر مناطق سن خیز کشور این حشره دو شیوه زندگی دارد که این امر منجر به تغییراتی در اندازه آفت شده است. جمعیتی از این حشره در زیستگاه های طبیعی واقع در ارتفاعات زندگی می کند و ضمن تغذیه از گیاهان زراعی به ویژه گندمیان به زاد و ولد می پردازد.

آفت سن گندم Eurygaster integriceps :

از دیرباز در اغلب نقاط غله خیز کشور به عنوان یک آفت تهدید کننده مورد توجه کشاورزان بوده و آنان بسته به شرایط زمانی و دانسته های فنی و فرهنگی زمان به روش های مختلف با این آفت خطرناک مقابله می کرده اند.

زیستگاه و موطن اصلی این حشره مراتع و جنگلهایی است که ارتفاع آنها از سطح دریا بین 1800 تا 220 متر است و ارتفاعات در دامنه های وسیع و پهناور رشته کوههای زاگرس از جمله مناسب ترین مکا نهای زیستی برای این آفت است در شرایط متفاوت گرامینه های رشد یافته در بستر مراتع و جنگل های زاگرس سفره تغذیه سن گندم غیر مهاجر را تشکیل می دهند.

این آفت نیز مانند دیگر حشرات از بیش از 250 میلیون سال پیش تاکنون وجود داشته است و در یک زیست بوم متعادل، قادر به ادامه زندگی خود به صورت غیر مهاجر و غیر مزاحم در کشاورزی خواهد بود.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید