دسته : -تجربیات فرهنگیان
فرمت فایل : word
حجم فایل : 43 KB
تعداد صفحات : 107
بازدیدها : 407
برچسبها : تحقیق خلاقیت کودکان مبلمان کار هنری
مبلغ : 1500 تومان
خرید این فایلخلاقیت در کودکان بررسی نیازها و خصوصیات کودکان 4 تا 6 ساله و طراحی مبلمان کار هنری برای آنان
مقدمه:
اگر بزرگسالانی خلاق و با قوه تخیل می خواهیم باید از سال های اولیه زندگی آن ها برای این کار برنامه ریزی کنیم. ما کودکان را برای زندگی تربیت می کنیم و هر خصوصیتی را که در این سن در آنان تشویق کنیم با آنان می ماند. اگر خلاقیت و قوه تخیل آنان را تشویق نکنیم کودکان به بزرگسالانی خلاق بدل نمی شوند.
کار و فعالیت هنری کودکان در ایجاد فرصت هایی بمنظور ابراز خلاقیت اهمیت حیاتی دارد.
در نظر گرفتن تنوع وسایل و امکانات دار اتاق کودک به دلیل استفاده طولانی مدت از اهمیت بسیاری برخوردار است. کودکان به نقاشی و حجم سازی بسیار علاقه مندند و دوست دارند وسایلی را که در اختیار دارند رنگی کنند، مثل نقاشی کردن روی دیوارهای اتاقشان. گاهی این مسئله باعث ایجاد اضطراب و نگرانی در خانواده ها می شود: اما باید دقت کرد که کودکان را از انجام این کار نهی نکنیم و فضای لازم را برای انجام این کار برای او فراهم کنیم.
تحقیقات نمایانگر آن است که هوش و استعداد، خلق و خو و شخصیت، قدرت ها و مهارت ها در سال های اول زندگی شکل می گیرد. در مرحله بعدی، رشد انسان بیشتر در جهت کمی است تا کیفی. لذا هر قدر محیط زندگانی کودک غنی تر، سالم تر و آگاهانه تر باشد، هوش کودک بیشتر و رفتار او متعادل تر خواهد بود و در اینجا ضرورت استفاده از فضای کار و فعالیت مناسب که کودک را به سمت و سویی مناسب سوق دهد، ضروری به نظر می رسد.
شناسایی مشکل:
کودکان ظروف خالی نیستند. آن ها عقاید و افکار و آرزوهای خود را برای آفریدن دارند. مسئولیت ما این است که مهارتهای فعلی کودکان و درک آن ها را رشد دهیم و با ایجاد فرصت های تازه این مهارت ها را گسترده تر کنیم تا نگرش ها، مهارت ها و دانش آن ها در زمینه تجارب گسترده و وسیع تر رشد کند.
برای کمک به کودکان در جهت نیل به خلاق ترین مرحله ممکن برای آنها کافی نیست مهارتها را به آنها آموزش دهیم یا فرصت هایی برایشان به وجود آوریم تا استعدادهایشان را گسترش دهند. همچنین کافی نیست عادات خوب کارکردن را به آنها بیاموزیم. باید به آن ها کمک کنیم تا نقاطی را که علایق و مهارتهایشان منطبق می گردند یعنی محل تقاطع خلاقیت خود را تشخیص دهند.
در این محل قلمرو مهارتهای کودک و مهارتهای تفکر خلاق وی بر روی علایق درونی وی منطبق می شوند. این ترکیب پرقدرتی است زیرا جایی است که کودک به احتمال بسیار زیاد خلاق خواهد بود.
کودکان به فضای کافی برای کار کردن و منابع در دسترس نیاز دارند تا بتوانند از تجاربی که به آنان ارائه می شود بیشترین بهره را ببرند. فضای خانه به دلیل مأنوس بودن محیط آن برای کودک، در او احساس امنیت ایجاد می کند. از این رو در نظر گرفتن فضایی جهت انجام کارهای هنری، امکان رشد و پرورش خلاقیت و در عین حال ایجاد انگیزه و اشتیاق در کودک را فراهم می آورد.
کودکانی که دارای فضاها و وسایل شخصی هستند، کودکان تواناتر و با اعتماد به نفس بیشتری خواهند شد. آنها یاد می گیرند که وسیله مربوط به خودشان است و آنها هستند که از آن استفاده می کنند، پس می آموزند چطور با آن برخورد کنند و حتی چطور در حفظ و نگهداری آن بکوشند.
مبلمان کار هنری فضایی مناسب در اختیار کودک قرار می دهد که به راحتی به انجام فعالیت های خویش بپردازد. در اختیار قرار گرفتن این فضا شخصی برای کودک حس استقلال طلبی را در او پرورش داده و باعث ایجاد نظم و ترتیب در امور شخصی او می شود.
در نتیجه طراحی مبلمان کار هنری باید به گونه ای باشد که در عین رعایت اصول ارگونیکی، میل و رغبت به انجام فعالیت های هنری را نیز در کودک افزایش می دهد.
تعیین هدف:
شرح مسئله:
بررسی نیازها و خصوصیات کودکان 4 تا 6 ساله و طراحی مبلمان کار هنری برای آنان
احتیاجات:
- استفاده شخصی کودک
- تشویق به رعایت نظم و ترتیب در امور
- ایجاد حس رضایت و راحتی
- پرورش خلاقیت
محدودیت ها:
- محدودیت فضای قرارگیری: یکی از محدودیت ها، محدودیت فضایی است. این محدودیت به علت شکل خانه های امروزی به وجود آمده است؛ خانه های کوچک با اتاق های کوچک.
- اقتصادی بودن: بیشتر خانواده ها تمایل دارند محصولی را که برای فرزند خود خریداری می کنند بتوانند به مدت طولانی تری استفاده کنند و این به دلیل هزینه اولیه ای است که متقبل می شوند.
ویژگی های مورد نیاز:
- تطبیق با ابعاد بدنی کودک
- امکان دسترسی کودک به قسمتهای مختلف مجموعه
- جلب توجه به سبب زیبایی و قابل قبول بودن طرح
- انصای حس مالکیت کودک
- تعدیل حس استقلال طلبی
تحلیل نیاز:
تسهیلات عامل بسیار مهم در پیشبرد برنامه کیفی کودکان است. باید محل کافی برای نگهداری کارهای هنری، ابزار و وسایل، کارهای ناتمام و ارائه نمونه موجود باشد.
قطعاً برای بهبود نقاشی کودکان به ابزارهای انگیزش، کمک و تجزیه زا نیازمندیم و مسئولیت فعال نمودن این تجربه ها در قسمتی به عهده فضا و ابزار مناسب است.
امتیاز مکاشفه در محصول:
مبلمان کارهنری امکان مکاشفه و لذت در نقاشی و همچنین افزایش امکان تخیل را به کودکان می دهد. در عین حال مسئولیت فعال نمودن جنبه هنری کودک را تا حدودی بعه عهده می گیرد. چنان چه این فضا هدفمند طراحی شود کودک را به اندازه کافی درگیر می نماید و فرصتهای گوناگونی را برای کشف، آزمایش، انتخاب، سازماندهی و احساس در کودک ایجاد می کند.
بررسی مقدار نیاز به محصول:
انسان هیچ گونه عملی را بدون احساس نیاز به آن انجام نخواهد داد ولی در بعضی موارد برخی از نیازها باید در شخصی ایجاد شده و یا به صورت یک امتیاز ویژه به شخص اهداء گردد. باید گفت که کودک با یک تکه کاغذ پاره یا دیوار خانه و یک مداد ساده نیاز نقاشی کردن خود را به هر نحو ممکن بیان می دارد و این نکته به نظر غیر قابل کتمان می آید ولی محصول می تواند با توجه به هدفی خلاقه آموزشی نوعی نیاز در شخص ایجاد کنند. کودک با این محصول ارتباط رفاهی و حسی برقرار می کند و محصول از جنبه تزئینی خود خارج شده و یکی از وسایل ضروری وی می گردد.
هدف ایجاد نیاز در محصول:
برای پرورش استعدادهای گوناگون کودک باید موقعیتهای فراهم آورد تا امکان خلق تفکرات و تمایلات عینی میسر گردد.
وقتی کودک امکان نقاشی کردن در حالت های مختلف و دسترسی به انواع ابزارهای مورد نیاز خود را دارد می تواند بیش از هر چیز از نقاشی و دیگر فعالیت های هنری خود لذت ببرد.
محصول می تواند ارزشی و احترام به کودک را تداعی نماید و لذت استفاده از محصول را در او ایجاد کند.
1- نیازهای جسمانی یا فیزیولوژیک:
نیازهای جسمانی کودک عبارت از غذا و خواب است.
2- نیازهای ایمنی:
حفظ کودک از عوامل محیطی مضر مانند بیماری، سرما و جزء این نیاز محسوب می شود.
خرید و دانلود آنی فایل