دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 72 KB
تعداد صفحات : 120
بازدیدها : 588
برچسبها : سبک های فرزند پروری خلاقیت كودكان سبکهای فرزندپروری
مبلغ : 14500 تومان
خرید این فایلاین تحقیق با عنوان بررسی تاثیر سبک های فرزند پروری والدین بر میزان خلاقیت کودکان در 4 فصل که فصل اول به مقدمه و معرفی تحقیق، فصل دوم پیشینه تحقیق، فصل سوم بررسی روش تحقیق(جامعه و روش آماری، ابزار تحقیق) و فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها اختصاص دارد. ضمن اینکه منابع این تحقیق به صورت درون متنی می باشد. در ادامه بخشهایی از متن این تحقیق آورده شده است.
مقدمه
با توجه به برخورد جوامع بشری با مسائل ناهمگون بی شمار فزاینده وابستگی متقابل بین کشور ها، تحلیل رفتن منابع طبیعی، سرعت فزاینده تغییرات و مسائل عدیده ای از این قبیل نیاز به یافتن تصویری هر چه جامع تر و دقیقتر از آینده برای هر جامعه از ضروریات است.
تورنس استدلال می کند که تصاویر آگاه و ناخودآگاه از آینده، نیروی محرک مهمی در پس دستاوردهای آینده اند. تصاویر مثبت آینده، نیروی پر توان مغناطیسی هستند که ما را به تحرک واداشته اند و به ما انرژی لازم را برای حرکت به پیش به سوی امکانات، راه حلها و دستاوردهای خلاقی و جدیدی می دهند از طرفی برای آنکه بتوانیم قدرت تصور خود را افزایش دهیم و تصاویر مثبتی از آینده خلق کنیم باید خلاقیت خود را پرورش دهیم. چه نیاز به به خلاقیت اجتناب ناپذیر است، بنابراین در این دنیای پیچیده کنونی که در هر رقابتهای بسیار فشرده جوامع مبتکر و مختلف برای دستیابی به جدیدترین تکنولوژی و منابع قدرت هستیم. افراد تیز هوش خلاق و صاحبان اندیشه های نو و جدید همانند گرانبهاترین سرمایه ها از جایگاه بسیار بالا و ارزشمندی برخوردار هستند. ...
در مورد خلاقیت و شناخت کودکان خلاق باید خاطر نشان سازیم قبل از اینکه که آتی بتواند خلاق شود باید شرایط یا محیط مناسب فراهم شود. خصوصیات افراد خلاق و غیر خلاق مباحثی چند را در رابطه با محیط خانوادگی با خلاقیت را به بار آورده به طوری که هم اکنون عقیده بر این است که محیط خانوادگی انسان خلاق چیزی سوال محیط خانوادگی آدم غیر خلاق می باشد. این تفاوت مخصوصا در آنچه که مربوط به روابط والدین و فرزندان می باشد جنبه مشخصتری دارد. برای این مثال نمونه ای را که توسط شینر در این رابطه انجام گرفته است را می آوریم، وی درباره ده دختر تیزهوش و خلاق مطالعه نموده است و به این نتیجه رسیده است که خانواده هایشان در حدود آنها کنند سختگیری می کنند. این دختران خواندن را زود آموخته بودند و سرگرمی های بسیار خلاقانه ای داشتند (شعر و نقاشی) و خود را دارای قدرت تخیل بسیاری می دانستند. ...
به نظر می رسد در حال حاضر شاهدند در جهت عکس هستیم و چنین می نماید که امروز، والدین احساس می کنند که ساده گیری پاسخگویی مشکل آنها نیست. به هر حال روابط والدین و کودک یکی از بحثهای مهم روانشناسی است. البته باید توجه داشت که رفتار والدین ابعاد مختلف دارد و فقط شامل تغییرات یکنواخت نمی شود.
به طوری که ممکن است والدین هم فرزند خودشان را دوست بدارند و هم اینکه آنها را طرد نمایند، یا اینکه در حین درست داشتن آنها در انضباط نیز سخت گیری کنند، پاسخ طفل نیز صرفا به یک جنبه از رفتار والدین با شخصیت آنها ارتباط پیدا نمی کند. بلکه ما حصل ترکیب عوامل مختلف می باشد. هر چند پیش بینی ویژگیهای شخصیتی بعدی بر مبنایی روشهای خاص فرزند پروری بسیار دشوار است اما شواهدی در دست است که بر اساس آن می توان گفت بدون شک خانواده مهمترین نقش را در کنترل و هدایت تخیل و ظهور خلاقیتها ایفا می کند، با اینکه عوامل ژنی، پیدایش استعداد خلاقیت را هر افراد ممکن می سازد معذلک بروز و رشد این استعدادها تحت تأثیر عوامل محیطی قرار دارد. به طوری که می توان گفت: خلاقیت به عنوان یک استعداد حاصل تعامل پیچیده وراثت و محیط است.
در این پژوهش برآنیم تا مشخص کنیم که آیا شیوه های فرزند پروری با روشهای که والدین در تربیت فرزندانشان به کار می برند چه تأثیری بر خلاقیت آنان دارد؟
بیان مسئله
نقش الگوهای فرزندپروری و تأثیرات آنان به میزان خلاقیت کودکان، چه در روند تکاملی انسان و چه در توسعه ترقیات آینده جهان، امری شایسته التفات بوده و در هر عصری که این نقش در غبار کم اتفاقی مسئولان رنگ باخته و یا به بوته فراموشی سپرده شده است، جهان به گرفتار آمده است، و اهمیت آن است که الگوهای فرزند پروری و خلاقیت یکی از مشکلات و گرفتاریهای جوامع بشری می باشد چرا که این امر با سیاست اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پیوندهای ناگسسته وارد که با تاسف در خانواده و آموزش و پرورش امروز ما نیز سرچشمه بسیار نارساییها به شمار می رود.
از طرفی مسئله خلاقیت مسئله ای است که در همه کشورها اعم از پیشرفته صنعتی و یا در حال رشد مطرح و در همه زمانها به نحو خاص خود بروز کرده است، لذا تحقیق درباره عوامل و راههای شکوفایی آن همواره مورد نیاز جوامع بوده است. از طرفی تنوع ضرر و زیانهایی که از این راه یعنی نادیده گرفتن افراد خلاق جامع به عمر انسانها و یا به منابع مادی آنان می رسد آنچنان رقم شایان توجهی را در برمی گیرد. ...
در این راستا، برآنیم تا علل متفاوت شکوفایی خلاقیت و همچنین عللی که مانع از رشد خلاقیت کودکان می شود را بررسی کرده و به اثبات برسانیم و با روشهای متفاوت والدین، سلطه گری، آسان گیری و وابستگی شدید، مورد مقایسه و ارزیابی قرار دهیم. تا کار کرد هر یک از روشهای مورد نظر به میزان خلاقیت کودکان نشان داده و مناسب بودن و مزایا و معایب هر کدام از آنها را با روشی علمی به اثبات برسانیم.
برای پرورش خلاقیت مغزنه تنها به تمرین نیاز دارد بلکه به وسائلی که با آن بتوان بهترین وجهی ایده ها را تشکیل داد محتاج است. غنی ترین سوخت برای ایده جویی عبارت از تجربه است. علاوه بر تجربه که یکی از عاملهای مهم برای به ثمر رسیدن خلاقیت انسان است می توانیم از تصور مثبت که عبارت است ازاشکال قدرت تصور که خلاق هم بوده و کاملاً مقابل کنترل غالباً لذت بخش هم بوده استو هم برای اینکه اندیشه با یک تفکر خلاق منجر شود نیز استفاده کنیم. با تصور مثبت می توان ذهن خود را در موقعیتهایی که با بودن از آن موقعتیها، ما احساس لذت می کنیم. قرار داده و به آرامش روانی رسید که این آرامش سرچشمه بروز و افکار خلاق در ذهن انسان است. بنا به گفته اسبورن:شکل گیری از تصور که به نحو بارزتری خلاق است به عنوان پلی عمل می کند که به وسیله آن می توانیم خود را به جای دیگری قرار دهیم.همه ما این تصور جانشینی را اغلب اوقات به کار می بریم و اما در نحوه قدرت و تصور واقعاً خلاق، فعالیتهای آن اساسا دو نوع است، یکی جستجو کردن و دیگری تغییر دادن آنچه کشف شده است. با وجود آنکه می توانیم مقدار زیادی درباره اینکه قدرت تصور چگونه است و چگونه آن را بهتر به کار بگیریم، درک کنیم. اما اسرارآمیز بودن جرقه خلاقیت هر متفکری را به اعجاب وا می دارد. سئوال این است که آن جرقه ای که جرقه را به وجود می آورد چیست؟. ...
خرید و دانلود آنی فایل